Tuesday, August 10, 2010

Diet Tanpa Berlapar

Tidak perlu mengurangkan pengambilan makanan, jika ingin kurus. Sebaliknya kamu hanya perlu memilih jenis buah-buahan yang boleh menggantikan keinginan kamu untuk merasa manisnya gula. Selain itu, tubuh akan memberi tindak balas positif terhadap gula natural yang terdapat di dalam buah. Antara buah-buahan yang sesuai untuk program diet ialah:

Nanas

Nanas mengandungi bromelain, enzim yang mampu mengurangkan protein. Nanas juga kerap digunakan untuk membuang toksin dalam tubuh dan menurunkan berat badan. Kandungan serat dalam nanas juga banyak, dan akan membuatkan kamu terasa kenyang.

Limau

Selama ini limau dikenali sebagai buah-buahan yang kaya vitamin C. Namun, tahukah kamu, limau juga mempunyai banyak keistimewaan lain seperti tidak mengandungi lemak, rendah kalori dan kaya serat.

Epal

6 gram serat yang terdapat dalam sebiji epal bersaiz sedang dapat membantu system pencernaan kamu. Epal tidak memiliki kandungan sodium atau lemak, tetapi kaya vitamin serta mineral . Sebiji epal akan membuatkan kamu kenyang dan membantu membakar kalori.

Peach

Selain rasanya yang enak, kalorinya juga rendah dan kaya dengan vitamin A dan C.

No comments: